Solingen - Praktik

15.05.2019

Soling – Praktik

Solingen er nu rigget, testet og klar til at blive brugt.

Båden ligger forsøgsvis ved ungdomsafdelingen. Vanddybden er lige kneben, men ved normal vandstand går det. Er det lavvande, skal den hales lidt gennem mudderet.

Storsejl og fok befinder sig i båden. Storsejl lagt i folder på bommen (evt., rullet sammen) og fokken lagt i en pose, der er ophængt under sidedækket.

(Der er et ekstra sæt sejl, der ligger i ungdomsafdelingens bådhal. – Kontakt Jørgen, mobil 23725760, hvis du revner de nuværende sejl.)

Der var sidste år 2 spilere til båden, en skæringsspiller og en mere rummelig spiler. Skæringsspileren er enten forlagt eller på anden måde bortkommet?? – Den hang i værkstedet i en sejlpose.
Indtil den – måske – dukker op igen, eller vi anskaffer en anden spiler, må vi nøjes med den tilbageværende mere rummelige spiler. Spileren befinder sig normalt i båden, lagt i posen og hængt op fri fra dørken, hvor der kan stå lidt vand. Er den plaskvåd, så hæng den til tørre i ungdomsafdelingens jollerum og noter det i logbogen, så den næste sejler kan finde den.

Husk at sætte cockpitpresenningen på efter endt sejlads.
Begynd agter med at sætte den fast. Bommen hejses med storfaldet næsten ned til agterdækket.

Ophængt agter under dæk finder du pumpe, padle (teleskop) og nødraketter.

Fastgjort under fordæk finder du en pøs, anker, ankertov, svamp og børste.

Inden du sejler ud og også gerne efter sejlads, kontroller lige om båden skal lænses. – Der er et pumperum i midten af cockpittet, når lugen løftes. De øvrige rum er fyldt op af opdriftmidler (luftslanger)

Forrum og agterrum er ligeledes fyldt op af opdriftsmidler. –  Sejler du båden fuld af vand, bliv ved båden, den synker ikke.

Og husk nu at tage fenderne ind,  inden du sejler ud og sætte dem på efter sejladsen. To på hver side.

———————-

Repeter ”Vilkår for sejlads i Soling”. – Ønsker du introduktion eller er i tvivl om noget, kontakt Solinggruppen. (først Jørgen  tlf.23725760)

Og så er det bare med at reservere sejladstider og komme ud på havet og have det dejligt.

Solinggruppen

 

 

 

(Visited 5 times, 1 visits today)