Ungdomsafdelingen

Allan
Signe
optimist-elab-vit1-traspar

Vi er en særdeles aktiv og ungdomsvenlig sejlklub med ca. 30 aktive børn og unge i alderen 8 – 19 år. Vi er 7 voksne trænere med flere års sejlerfaring og to ungdomstrænere.

Der trænes og sejles hver mandag og torsdag fra kl. 17.00 – 19.00 fra maj og frem til efterårsferien. Vi starter den første uge i maj, hvor vi tager joller frem og gør klar til den nye sæson.

Vi mødes kl. 16.45 ved klubhuset, skifter tøj og rigger både til. Vi hjælpes ad. Kl. 17 holdes der et kort Skippermøde og vi tager på vandet. Efter sejlads samles vi og taler dagens sejlads igennem. Der er mulighed
for at komme i bad.

Alle sejlsportsinteresserede børn og unge er velkomne til at komme i vores klubtid og få en aftale om nogle prøveture. Tilmelding sker ved henvendelse til formanden for ungdomsafdelingen, Dorthe.

Aktivt medlemskab – junior, koster 500 kr. pr. år.

Tjek ungdomsafdelingens facebook gruppeklik her.

Jo flere der deltager aktivt i facebookgruppen des sjovere er det for alle.

Vi kan tilbyde sejlads i:

Harboe5

Optimistjoller:

Vi har ca. 10 optimistjoller. En god og sikker en personers begynderjolle for børn fra ca. 8 – 15 år.

Terajolle:

Vi har 8 Tera sejljoller som er en 1 personers jolle.

feva

Fevajolle:

Vi har 3 Feva sejljoller som er en 2 personers jolle.

29er:

Vi har 2 “29er” sejljoller som er en 2 personers jolle.

606-er

Vi har 2 “606er”. En 2-5 personers kølbåd for unge der er vokset ud af optimistjollen eller som trænger til andre udfordringer. 606-erne sejler med 2 sejl og kan derudover bærer spiler. Bådene sejles af de unge til træning samt deltager i klubbens kapsejlads hver onsdag aften i sejlsæsonen. Vi er som noget nyt begyndt at sejle ”match-race” med bådene.

Soling:

Vi har 1 Soling. En 3 personers kølbåd. (til unge over 16 år) .

Følgebåde: Vi har 3 følgebåde i alt. Under træningen opdeles børn og unge i grupper med forskelligt mål og indhold og de ledsages af 1-2 trænere i følgebåd. Vi sætter søsikkerheden højt.

Faciliteter: Ungdomsafdelingen råder over et klublokale med bade- og omklædningsfaciliteter for både piger og drenge.Der er lavet helt nye baderum, og klublokale. Opvask, oprydning og lettere rengøring er et fællesanliggende for alle brugere af klubhuset.

Forældredeltagelse: Vi sætter pris på, at forældrene hjælper til med at få jollerne i vandet, indtil børnene er store nok til selv at håndtere jollerne ved fælles hjælp. En jolle vejer ca. 35 – 40 kg. Pas på ryggen!I forbindelse med deltagelse i udenbys kapsejladsstævner skal der som minimum være en forældre med pr. deltagende barn, med mindre andet er aftalt med trænerne.

Husk hver gang du skal ud at sejle:

• Spis en mad og drik noget vand før du kører ned i klubben

• Pak selv din taske med tørt skiftetøj + håndklæde, det sker, der er nogen, der falder i vandet.

• Husk regntøj og gummistøvler hvis det ser ud til regn, blæser eller er køligt.

• Husk, det kan godt være koldt på vandet, selvom du sveder på land.

• Husk godkendt redningsvest/ svømmevest, ( Kan evt. lånes de første gange i klubben)

• På længere sigt kan en våddragt, vådstøvler eller en tørdragt være dejligt udstyr.

</td>

Fællesarrangementer:

Vi slutter sæsonen hvert år med afvikling af et klubmesterskab og efterfølgende spisning for børn, søskende og forældre.

Klubbens målsætning:

Vores overordnede målsætning er, at det skal være sjovt at sejle. Vi vil være en ungdomsvenlig klub. Vi vil gerne være en klub der ”går på to ben”, det vil sige, vi vil gerne kunne tilbyde såvel kapsejlads som sejlads for lyst og sjov.

</td>Trænere søges til ungdomsarbejde.

Kvalifikationer:

• At du kan sejle

• At du vil bruge ca. 3 timer om ugen sammen med unge

• At du kan betjene håndværktøj

• At det er rart at være sammen med dig

• Hvis du falder for dette, så henvend dig til Dorthe Larsen.

SSV ungdoms politik