Standermasten

Standermasten Sejlklubben Snekkens vartegn:

Ved standerhejsningen 2018, var det fyrretyvende gang standermasten var blevet rejst.

Masten er en tilpasset kopi af fokkemasten på Fulton.

Det var 6 dedikerede medlemmer af det daværende havneudvalg, som tog initiativ til masten og designet. Af de 6 er kun én til i dag Carl Ole Nielsen. Bag på skiltet er navnene på disse mennesker, Carl-Ole Nielsen, Georg Peter Nielsen (senere æresmedlem af sejlklubben Snekken). Kjeld Eriksen (også kaldet Knagsted, grundet hans skæg- og hårpragt) Borchman, Niels Jørgen Buch og Egon Fabrin. Dem vi kan takke for denne smukke mast.

Datidens havneudvalg var hængt op af særlig en stor og svær opgave. Udvalget sørgede for søsætning og optagning ved hjælp af en skinne baseret beddingsvogn. Skinnerne blev udlagt manuelt, til selv det fjerneste hjørne af havnepladsen. Beddingsvognen, ruller, klodser, jernstænger og rå fysik udgjorde datidens redskaber. Indtil 1961 var der et hånd trukket spil, herefter blev det dieseldrevet og dette spil står fortsat ved den nuværende bedding.

Holdet som i dag vedligeholder og klargør masten er primært tidligere og nuværende medlemmer af havne- og bygningsudvalget. De er bundet sammen af en lang historie og tradition om at mødes mindst en gang om året.

Nogle vil vide, at det gamle spil stadig startes op ved deres årlige julefrokost.

Link. Se meget mere om Sejlklubben Snekken og Nordhavnens historie.