Snekkens nye ”RIB”

Som mange sikkert har set, er vor nye Rib allerede i brug i ungdomsafdelingens arbejde.

Trænerne udtaler, at det er en fornøjelse at sejle i den, og den opfylder deres behov for sikkerhed og nemmere træning af de unge.

Mange husker, at det var en yderst velvillig generalforsamling, der besluttede, at der skulle købes en ny Rib, som skulle bruges både i ungdomsafdelingen som følgebåd, i kapsejladsafdelingen og som skolebåd i forbindelse med ”speedbådskørekort”.

På generalforsamlingen var der opfordringer til større båd og større motor, men vi valgte et kompromis, som I ser, med en Rib på 5,0 m. med 60 HK motor. – Den passer til vore behov.

Båden er låst til bolværk med en kæde og nøglen bestyres indtil videre af ungdomsafdelingen.

Vi har valgt at kalde båden ”Rib’en”, som jo er meget praktisk. Navnet er malet på styrekonsollen, og på motor og konsol er der malet SSV.  – Vi antager, at det kan mindske risikoen for tyveri.

På konsollen er også streamer med Apollo Windenergy, som har sponseret købet med kr. 20.000,- . Det er vi meget taknemmelige for. –  Vi har forsøgt med andre sponsorer, men p.t. ser det noget tvivlsomt ud.

Men nu er båden her, og det er vor allesammens båd, så pas godt på den.

Båden må kun sejles af personer med duelighedsbevis eller speedbådskørekort, ellers dækker forsikringen ikke.

Får nogen den ide at ”gå Søredningen i bedene”, så glem det. – Forsikringen antages kun at dække hvis (citat):

Der skal være tale om en pludselig opstået situation til havs, hvor faren ved ikke at gribe ind, umiddelbart og indlysende syner større end faren ved at iværksætte bugsering eller bjærgning af det nødstedte fartøj.

Se i øvrigt artikel om emnet på: http://www.sejlklubben-snekken.dk/bugsering-og-bjaergning

Jeg synes, at vi skal være stolte over, at klubben har formatet og viljen til at bakke op om vore aktiviteter med sådan en dejlig båd.

Jørgen (kasserer)