Sjov weekend med klubhold-sejlads d. 10/ 11 sep.

Hyggelig og sjov weekend med klubhold-sejlads d. 10/ 11 september.

Sejlklubben Snekken(kapsejladsudvalget), Vikingen(Nykøbing) og Guldborg har indgået et samarbejde om en klubholdssejlads, som skal foregå i Guldborg.
Guldborg og Vikingen startede dette tiltag op allerede sidste år, med kæmpe succes.
Vi håber at mange vil bruge det som en klubudflugt og sejle dertil, og hvis man ikke selv ønsker at deltage i sejladserne, håber vi at man vil komme og heppe på klubkammeraterne.
Der sejles i 3 606’ere med 3 sejlere i hver båd. Sejladserne foregår helt tæt på land, så alle kan følge tæt med fra kajen. Hver sejlads varer ca. 15 min. og er op/ned baner.
Efter sejladserne er der fest med mad og musik i klubhuset.
Lav jer, og tilmeld jer, et 3-mands hold, eller tilmeld dig alene eller 2 mand, så ser vi om ikke det hele kommer til at gå op.
Tilmelding til Ellen (på havnen eller på tlf. 61.26.07.49) senest den 1.september. Også jer der kommer for at heppe skal tilmelde, hvis man ønsker at deltage i festen.
Der kommer et lidt mere præcist program senere på måneden.

Her kan du læse en deltagers beskrivelse af hvordan det forløb sidste år:

Selve sejladsen starter lørdag formiddag, hvor der afholdes skippermøde på havnen i Guldborg.
Banen udlægges umiddelbart ud for havnen (indenfor broen), således er sejladsen særdeles publikum venlig, og det resulterede da også i, at stort set alle som ikke sejlede, opholdt sig på molehovedet under sejladserne, for at “heppe” på deres foretrukne hold.
Vi opstiller højtaleranlæg på havnen, som vore dygtige kommentatorer, benytter sig af, når de har kommentarer til det de kan se, men også på baggrund af indkomne informationer ude fra banen, hvor der hele tiden er en følgebåd, med radio ombord, som sender div. informationer ind til land.
Det viste sig at være en rigtig god ide med denne “speak”, som i den grad var med til at højne stemningen på havnen.
Selve sejladserne gennemføres, efter lokal startprocedure (jo hurtigere vi kan komme i gang, jo flere sejladser kan vi afvikle).
De kapsejlende både gør sig klar, og startproceduren sættes i gang. Så gennemføres sejladsen, som typisk vil være et til to” ben”, på en ” kryds op og læns ned bane”.
Næste sejlere gør sig klar, således at næste sejlads kan startes op, umiddelbart efter at 1. hold er kommet i mål. Der lægges en flåde ud, således at skiftene kan gennemføres hurtigt fra denne.
Sådan kører programmet indtil de planlagte sejladser er gennemført. (Her spiller vind og vejr, samt vindretning, naturligvis en stor rolle.)

Efter sejladserne, er udveksling af ” kloge ord” besætningerne imellem, og ikke mindst tilskuerne, imellem.
Dette afrundes med en ” molebajer”, og så er næste programpunkt, omkring kl. 1800 – 1830
fællesspisning i Bådelaugets lokaler. Den lokale restauratør serverer super fin mad, til en overkommelig pris, og det er tilladt at tage sine egne drikkevarer med i klubhuset.
Der uddeles præmier, og der kommenteres på de oplevelser, som har været genstand for interesse i løbet af dagen. Sidste år, var der drama, da en enkelt sejler faldt overbord under sejladsen. Han blev dog hurtigt fisket op af ledsagerbåden, og nåede at være i vandet i mindre end 30 sec.
Efter middagen( sidste år var vi 90 personer til arrangementet), spilles der op til dans, for dem som har lyst til det, og det det bliver god gammel 60’er musik, blandet med en masse af al det gode gamle, som de fleste kan synge med på.

Vi slukker og lukker omkring midnat, og så er alle godt trætte, og klar til nogle timer i køjen.

Vi glæder os til at se jer i Guldborg, når sommerferien er overstået.

Her kan I se billeder fra sidste års stævne i Guldborg – Klik her.