Eksamen 2011

Bestaaet2011

Et lille stemningsbillede fra den 17. september år 2011. Nej, nej, ikke fra Snapsesejladsen, den var begyndt nogle timer tidligere, men fra den store eksamensdag i Sejlerskolen.

For så oprandt dagen, dagen hvor 2 års arbejde skulle afsluttes, to års spekulationer om bl.a. hvordan kommer man ombord på en hoppende og dansende sejlbåd, hvordan virker den, hvordan får man den overhovedet til at sejle, om det er farligt, bliver man søsyg, ja, vi kunne blive ved i det uendelige.

Nu i dag skulle alle disse spekulationer løses op og være helt væk, for sejlklubbens dygtige, forstående, omhyggelige og ikke mindst tålmodige instruktører har ryddet alle bekymringerne af vejen, nu gælder det blot om at overbevise Dansk Sejlunions sensor om at man kan sejle, at man kan tumle en sejlbåd.

Det er alvor, selv om sensor, Jørgen Petersen og sejlerskolens ledelse sidder med ved morgenkaffen i klubhuset, der er slet ingen tvivl om at der bag den lette stemning gemmer alvoren sig. For elevens vedkommende spørgsmålet om jeg kan sejle, for sensors vedkommende det samme spørgsmål, kan de sejle, kan jeg med god samvittighed give dem det eftertragtede duelighedsbevis, slippe dem løs ude på det store vand, det skal vise sig.

Båden bliver rigget af eleverne, der bliver lagt et stormstorsejl på, det blæser lidt over 10 m/sec, og det skal jo ikke være en overlevelsestur, men nogle timer hvor man kan demonstrere sin kunnen og ikke blot have travlt med at holde sig fast. Det er for øvrigt også et spørgsmål om godt sømandskab.

Sensor har besluttet at ”hælde” alle fire elever, plus sig selv, ned i båden, så der kun skal sejles en tur, så den er godt lastet.

Båden med mand og mus forsvinder ud mod øst hvor der er god plads til mand over bord manøvre, bidevind, halvvind, agten for tværs o.s.v., kommer så efter en times tid tilbage til havnen hvor det spændende begynder nemlig de små snævre manøvrer og tillægning til pæl.

Båden blev lagt på plads og tilbage i klubhuset kunne sensor meddele, at alle havde bestået, der var ingen bemærkninger eller formaninger.

De beståede elever er:
Ditte Lautrup-Larsen

Lars Brøndsel

Kennet Poulsen

Søren Moos.
Kære nye sejlere:

Vedligehold jeres medlemskab af sejlklubben Snekken, omtal sejlerskolen positivt ude i byen, skaf nye elever til sejlerskolen.

Ravn.